tirsdag 25. juni 2019

Koh Samui - når er det godvær?


















Jeg får ofte spørsmål om man kan reise til Thailand på sommerstid. De fleste tror nemlig Thailand er en vinterdestinasjon man kun kan dra til når det er surt og kaldt her hjemme.
Nei - du trenger ikke vente til vinteren for å reise til Thailand!

Som jeg skrev i det forrige innlegget mitt, så har landet en jevn og god temperatur hele året, men det er høy og lavsesong man må forholde seg til. Da vi startet å ha sommerferien vår i Ao Nang oppdaget vi fort hva lavsesong innebar. Første sommerferien vi hadde der, hadde vi 11 dager med gråvær og regn i strekk - og da begynte vi å bli litt motløse... For det er jo slik at når man er vant med kun strålende sol og fantastisk vær fra tidligere ferier, så ønsker man jo det hele tiden! Etter å ha klaget til kjente og kjære om været, så fikk vi tips av ei venninne - som også har vært en hel masse i Thailand - om å sette kurs til Koh Samui.

For oss eksisterte jo kun Krabi, jeg tenkte at Koh Samui var jo altfor langt unna! Men neida - etter etpar timers bussreise og en ferjetur på halvannen time - så er man faktisk fremme. Og det til høysesong! Og selve reisen går veldig smooth, veiene er faktisk rett så bra så bussturen er veldig behagelig! Så de siste årene har vi faktisk gjort det slik, i år er første gang vi flyr direkte til Koh Samui...

På sommerstid er det enkelte plasser som får mye mindre regn enn andre. Hua-Hin, Cha-Am og Koh Samui er lure plasser å reise til (generelt Thailandgulfen), da disse ligger skjermet av fastlandet. Kao Lak, Phuket og Krabi og områder sørover mot provinsen Trang mot Malaysia er aller mest utsatt for å få regn.
Fra april til august er det varmest ved Samui-kysten (Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao) I november til februar er det under 30 i makstemperatur. Oktober til november er den våteste tiden, hvor man kan oppleve 500mm regn pr måned (Sammenlignet med Bergen som får ca 300mm i løpet av hele høsten...)

Så når dette er sagt, så kan man godt våge å reise til Thailand på sommerstid. Stadig flere og flere oppdager at man kan reise hit. Vær obs på at det nødvendigvis ikke er enkelt å få tak i flybilletter dersom man velger å vente til nærmere sommerferien med å booke billetter - det blir relativt fort fullt.  Det er flere flyselskaper som flyr deg til Bangkok. Thai Airways, Qatar Airways, Emirates, Norwegian - bare for å nevne noen. Norwegian har begynt med direktefly til Krabi, men foreløpig har de ikke så mange avreiser å velge på...

Ingen kommentarer: