mandag 24. juni 2019

Hvor i Thailand bør du reise?

Maenam
Hvor bør du reise i Thailand for å få mest mulig at av reisen din? Nå er dette jo forskjellig fra person til person, alt etter hva man foretrekker på en ferie.
Selv foretrekker jeg å finne plasser hvor jeg selv kan oppsøke mas og jag dersom jeg ønsker oppleve dette... Det vil si - jeg foretrekker plasser hvor det kanskje ikke er fullt med turister rundt meg... Litt vanskelig å unngå, kanskje - da Thailand har blitt enorm en turistmagnet. Men man trenger ikke bo midt i sentrum av alt dersom man ikke ønsker dette! Det er fordelen med å planlegge reisen sin selv.




Siden vi foretrekker å flytte oss fra plass til plass, så oppleves ferien alltid som spennende! Vi er nok litt rastløse, å forholde seg til en plass hele tiden blir "kjedelig". Det finnes mange flotte steder rundt om i Thailand å reise til. Phuket er en stor favoritt, jeg velger å styre unna - da denne plassen for meg har blitt altfor turistisert. Koh Chang er en flott plass som også står på ønskelista... Koh Lipe... Det er smart å google litt rundt for å se hva man har å velge på!

I alle år har vi brukt å ta fly fra Oslo til Bangkok og deretter videre til Krabi.
Krabi er mest kjent for sin utrolig vakre, vakre ville natur med fantastiske kalkstensklipper som man finner rundt turiststedet Ao Nang. Tar du en longtailbåt ut fra Ao Nang ut i skjærgården, finner du et utall av steder med disse majetiske kalkstesklippene, enkelte opptil 150 meter høye.
Det finnes omtrent 150 små og store øyer utenfor Krabi. De mest kjente er nok Koh Phi Phi og Koh Lanta. Fra Ao Nang og Krabi by kan man ta båt til øyene hver dag året rundt. Båtene går blant annet til Phuket, Koh Phi Phi og Koh Lanta. Det er selvfølgelig også fint mulig å ta en longtailbåt til de små øyene rundt Ao Nang. Railey er en av disse plassene, her finner du ypperlige klatremuligheter (rockclimbing) dersom man liker det - eller bare late seg på stranda om man liker det.

Crystal Bay
Mange lurer på om man kan reise til Thailand på sommeren.
Klart du kan! Thailand har en jevn og god temperatur året rundt (rundt 28-34grader), men du må være klar over at det er litt forskjell på høy og lavsesong. Høysesong i Ao Nang og Krabi er fra okt-nov frem til ca april. (13. april feires det thailandske nyåret, Songkran. Dette er ev diger vannfest hvor det er om å gjøre å kaste mest mulig vann på alle du kan tenke deg... Det er også den tiden hvor det er absolutt varmest.) 
Høysesong har som regel topp vær med mye sol. Når det er sagt, så vil du også oppleve sol utenfor denne perioden, men det er større sjanse for regn. De første årene vi reiste til Ao Nang måtte vi ikke forholde oss til skoleferiene, så da brukte vi reise mars eller november. Da hadde vi knallvær stort sett hele  tiden. Men når man er nødt for å forholde seg til sommerferie fra skolen, så er det monsoontid. Det betyr at det blåser mye vind, som igjen gjør sitt til at det er mye strømmer i vannet. Bølgene er større og det gjør det litt mer knotet å bade eller svømme. Strømmene i vannet drar gjerne også med seg mer "skit" i vannet, og maneter som for eks Portugisiske krigsskip eller kubemaneter er oftere å se på denne tiden. Disse vil du IKKE bade sammen med...

Lamai
Når det er sagt, så funker det fint å bade i basseng og et stort pluss er at hotellene og restaurantene kjører lavsesongpriser. Når prisene fra før er lave, blir det en fest å være på ferie - da varer pengene lenger enn langt!

Så hva gjør man da når det regner mer enn normalen og du ikke kan bade i sjøen? Jo, d kan man forflytte seg noen timer med buss og ferje til den store øya Koh Samui! Og gjett hva? Der er det høysesong! For oss fremstår dette til deg dag idag veldig underlig, men her er det altså så mye bedre vær og fler soldager enn det du finner i Krabi. Det er hit kursen går om noen dager.




På Koh Samui har man et utall av steder å velge på, vi bruker være på 3-4 forskjellige plasser (strender). Vil du få tips på forskjellige plasser, så kommer det flere innlegg om dette om litt! 

Ingen kommentarer: